22/11/2011 tarihinden itibaren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından sunulmakta olan Güvenli İnternet Hizmeti (GİH) sizi ve ailenizi internetin zararlı içeriklerinden büyük oranda korumak amacıyla geliştirilmiştir.
Güvenli İnternet Hizmeti, isteğe bağlı, ücretsiz, şeffaf, kullanımı kolay, interaktif ve tüketici memnuniyetini esas alan bir kamu hizmetidir.
Başta çocuklar ve gençler olmak üzere dijital çağın sunduğu fırsatlardan tüm internet kullanıcılarının güvenli bir ortamda yararlanmasını sağlamak, zararlı içeriklere yönelik koruyucu önlemler almak, internetin risklerinden, zararlı içeriklerinden toplumu korumak için Güvenli İnternet Hizmeti kullanıma sunulmuştur.
Güvenli İnternet Hizmeti hangi profillerden oluşmaktadır?
Güvenli İnternet Hizmeti, Çocuk ve Aile olmak üzere iki farklı profil seçeneği ile sunulmaktadır. Çocuk ve Aile Profillerine ait kriterler psikoloji, pedagoji, sosyoloji ve hukuk alanlarında uzman akademisyenlerin bulunduğu bir kurul tarafından tespit edilmektedir.
Güvenli İnternet Hizmeti ile tüketicilerin; müstehcenlik, çocukların cinsel istismarı, şiddet, ırkçılık, kumar, dolandırıcılık, zararlı yazılımlar, sağlık için tehlikeli madde temini vd. olumsuz içeriklerden korunması amaçlanmaktadır.
Çocuk Profili: Çocuk Profili "beyaz liste" yöntemi ile çalışmaktadır. Bu yöntemde güvenli olduğu onaylanmış İnternet sitelerine erişim sağlanmaktadır.
Aile Profili: Aile Profili "siyah liste" yöntemi ile çalışmaktadır. Bu profil kapsamında zararlı içeriğe sahip İnternet sitelerine erişilememektedir.
Aile profili kapsamında, Çocuk Profiline ek olarak kişisel sitelere, forum ve paylaşım sitelerine erişim sağlanmaktadır.
Aile profilini tercih eden vatandaşlar, talep ettikleri takdirde oyun, sohbet, sosyal medya sitelerine ve uygulamalarına erişimi filtreleme seçeneğine sahiptirler.
Güvenli İnternet Hizmeti düzenlemesinin hukuki dayanağı nedir?
Elektronik Haberleşme Kanunu uyarınca çıkarılan Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Tüketici Hakları Yönetmeliği’nin “İnternetin güvenli kullanımı” başlıklı 15. maddesi, tüm internet servis sağlayıcılara internetin güvenli kullanımına yönelik ücretsiz alternatif hizmet sunma yükümlülüğü getirmektedir.
Güvenli İnternet Hizmeti Kullanımı zorunlu mudur?
Güvenli İnternet Hizmeti, tüketicileri internetin olumsuz içeriklerinden korumayı amaçlayan; ücretsiz, alternatif internet erişim hizmetidir.
Güvenli İnternet Hizmeti, sadece talep eden abonelere sunulmakta olup, zorunlu değildir.
Güvenli İnternet Hizmeti ücretli midir?
Güvenli İnternet Hizmeti, GİH’ni tercih eden abonelere ücretsiz olarak sunulmaktadır.
Güvenli İnternet Hizmeti'ni nasıl tercih edebilirim?
Güvenli İnternet Hizmeti tercihi, Profil değişikliği ve iptali işlemleri şu kanallar üzerinden sağlanmaktadır;
Çağrı Merkezi:
Müşterilerimiz, 0850 277 6464 TuruncuNet Müşteri Hizmetleri numaramız üzerinden Güvenli İnternet Profil değişikliklerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Online İşlem Merkezi
TuruncuNet online işlem merkezinden (oim.turuncunet.com.tr) giriş yaparak profil değişikliklerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Güvenli İnternet Hizmeti sizi ve ailenizi internetin zararlı içeriklerinden büyük oranda korur.
Web Sitesinin tarafınızdan nasıl kullanıldığı hakkında bilgi toplamak için "çerezler" (cookies) veya loglar kullanılarak toplanan bilgiler saklanmaktadır. Daha Fazla Bilgi
* Fiber, ADSL ve VDSL altyapılı yeni aboneliklerde (Farklı firmalardan geçiş dahil değildir) kurulum ve aktivasyon ücreti olan 750 TL peşin olarak alınmaktadır.
Fttx Fiber Hizmet Detayları
* Eve Kadar Fiber (FTTH) altyapısındaki aboneliğin sonlandırılması durumunda HGW (modem)/ONT cihazı, 7 gün içinde kargo ile gönderici ödemeli olarak TuruncuNetin Durak Mh.Gazi bulvarı No:13/B Merkez /Uşak adresine gönderilmelidir.
* Aboneliğin sonlanması durumunda iade edilmeyen HGW (modem) cihazı için 1.800 TL cihaz bedeli fatura edilecektir.
* Fiber, ADSL veya VDSL altyapılı internet abonelikleri Türk Telekom A.Ş. altyapısından sunulmakta olup, Müşteriye sunulan paket hızı; altyapının desteklediği en yüksek limite kadardır. (download / upload)
* Eve Kadar Fiber (FTTH) altyapısındaki müşteriler için aylık 60 TL modem kira bedeli alınmaktadır bu tutar tarife ücretine dahildir..
* ADSL ve VDSL altyapıdaki müşteriler için kiralama yoluyla modem hizmeti aylık tarifeye ek 50 tl dir , modem satışı opsiyoneldir.
Diğer Operatörlerden TuruncuNet'e nasıl geçilir?
Mevcut internet hizmetinizi kapattırmadan kolay bir şekilde geçiş yapabilirsiniz. TuruncuNet, mevcut internet sağlayıcınızla iletişime geçmenizi gerektirmeden kolay bir geçiş seçeneği sunuyor.
Sitemiz üzerinden online başvuru formunu doldurarak veya 0850 277 6464 numaralı satış hattımızı arayarak, geçiş işlemlerinizi hızlı ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Genel olarak , geçiş işlemi 48 saat içerisinde tamamlanır ve siz internet hizmetinizi kullanmaya devam edebilirsiniz. Geçiş yaptığınız gün ise sadece birkaç dakikalık bir kesinti yaşayacaksınız.
Geçiş Avantajları
* Diğer operatörlerden TuruncuNet'e geçiş (Churn) yapan abonelerden herhangi bir kurulum ücreti alınmamaktadır.
* Diğer operatörlerden geçişlerde 120 TL aktivasyon ücreti aboneliğin 6 ay devam etmesi durumunda firmamız tarafından karşılanmaktadır. Aboneliğin 6 aydan önce sonlandırılması halinde 120 TL aktivasyon ücreti tahakkuk eden tutar ile birlikte son faturaya yansıtılır.
Fiyatlandırma Detayları
* Kampanyada belirtilen fiyatlara %20 KDV ve %10 ÖİV dahildir. Vergi oranlarında bir değişiklik olması durumunda TuruncuNet, vergi farkını müşteriye yansıtma hakkını saklı tutar. Paket, taahhütsüz olarak sunulmakta olup yalnızca yeni başvuru yapan TuruncuNet müşterileri için geçerlidir.
* Fatura, abonenin tercihine göre e-posta adresine veya sms olarak gönderilecektir.